skip to Main Content
972-15-12-95 info@fundacioroses.org

Col·laboració de la Fundació Obra Social La Caixa

Aquest 2020, des de la Fundació Roses contra el càncer, hem presentat el notre projecte d’Atenció psicosocial a les persones malaltes de càncer i a les seves famílies a la convocatòria de Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia de l’Obra Social La Caixa. Al mes de Juny, ens van notificar que aquest projecte havia estat seleccionat.

Aquesta convocatòria responen a les necessitats de les entitats que atenen a col·lectius especialment vulnerables a la crisi derivada de la Covid-19. En aquest sentit, la Fundació “la Caixa” ha reforçat el seu suport a entitats com la nostra per garantir que les ajudes arribin a les persones i col·lectius més vulnerables i que estan patint de manera més severa els efectes d’aquesta pandèmia, com poden ser situacions d’aïllament social i solitud, sedentarisme, dèficit de suport psicològic i emocional o manca d’habilitats i coneixements telemàtics per relacionar-se amb el seu entorn.

Per a això, la Fundació “la Caixa” no només ha garantit que els criteris de selecció compleixin aquests objectius sinó que ha donat seguiment i opció a la reformulació dels projectes seleccionats, a més de simplificar la tramitació dels ajuts.

Com cada any, els criteris de selecció dels projectes també han tingut en compte el suport de l’Administració o la col·laboració efectiva entre entitats socials a través del partenariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

Descripció del nostre projecte:

Atenció psicosocial a les persones malaltes de càncer i a les seves famílies. El sistema sanitari i de protecció social emprat al nostre país permet fer-se càrrec de gran part de les despeses que suposa la cobertura sanitària-assistencial, però hi pot haver tota una sèrie de conseqüències de la malaltia, no cobertes per l’administració pública, que són generadores de patiment i que col·loquen la persona malalta i el seu entorn en una situació de vulnerabilitat psíquica, social i econòmica. Per aquesta raó, des de la Fundació Roses Contra el Càncer, es vol suplir aquest dèficit oferint un servei professional i especialitzat als malalts oncològics, complementat per un suport de voluntariat. Per cada persona i per cada tipus de càncer es necessita d’una atenció psicosocial diferent, que ajudarà a adaptar-se de forma eficaç a la nova situació.
Import concedit: 21.000 €
Beneficiaris directes: 250

Al mes d’Octubre 2020, la Fundació Obra Social La Caixa ha tornat a col·laborar amb la nostra entitat per la compra d’una grua, un matalàs d’aire i un llit articulat per tal de fer préstecs de material a la famílies que ho necessitin.

Import concedit:2340€

Estem molt agraïts a l’Obra Social La Caixa per la seva col·laboració en aquest any tant difícil economicament per totes les entitats del sector sociosanitari.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top