skip to Main Content
972-15-12-95 info@fundacioroses.org

Belles i endavant!

El 31 de març va tenir lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Roses Contra el Càncer i la Fundació “La Caixa” per donar suport al nou projecte de l’entitat, “Belles i endavant!”, servei de préstec de perruques, mocadors oncològics, i espai d’acollida per les usuàries en tractament de quimioteràpia.

La Sra. Lola Camps, tresorera de la Fundació, i el Sr. Ferran Llach, director de  Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, van formalitzar aquest conveni, fruit de la col·laboració entre les dues entitats. L’import atorgat ha estat de 3.026€ .

Aquest projecte neix de la necessitat d’oferir un espai acollidor a les usuàries de la fundació que es veuen afectades per la pèrdua de cabell arran del tractament oncològic. La Fundació ja té un servei de préstec de perruques, fruit de donacions de particulars i que s’han de renovar i ampliar per oferir més diversitat. Actualment, l’entitat no disposa d’un espai habilitat per aquest servei.

Segons el tipus de tractament, els pacients poden estar afectats per la pèrdua de cabell, com per exemple en el cas del càncer de pit, el tipus de càncer més estès amb les dones. És un efecte secundari que es produeix amb certa freqüència, però no en tots els casos. Pot ser total o parcial, segons el tipus de tractament. La pèrdua de cabell que pateix una persona malalta de càncer quan se sotmet a un tractament de quimioteràpia, afegeix a la malaltia i a la duresa del tractament un patiment i danya l’autoestima, creant una situació de vulnerabilitat que no ajuda a afrontar el tractament amb ànims i fortalesa.

No es tracta només d’un problema estètic, suposa una alta càrrega  emocional per la malalta,  a la que li pot ser més difícil afrontar situacions de la vida diària com sortir al carrer a simplement passejar, pot afectar a la vida de parella, en sentir-se menys atractives, es converteix  en un constant recordatori de la malaltia per la qual estan passant i, a més és un símptoma que pot apreciar qualsevol persona amb la qual interaccionen.

Per tant, es va decidit renovar i ampliar l’estoc de perruques per que les persones trobéssin una perruca amb la qual es trobéssin còmodes i a gust. També s’habilitarà una zona del nostre local per exposar i poder emprovar les perruques i els mocadors.

La Fundació Roses Contra el Càncer atén al malalt oncològic de Roses en totes les fases de la malaltia (diagnòstic, tractament, curació, recidiva o dol), i als familiars implicats, adaptant la seva intervenció depenent de les necessitats de cada persona.

La Fundació també va rebre el 2020 una subvenció bianual de 21.000€ pal seu projecte d’atenció psicosocial als malalts de càncer de Roses, en el marc de les Convocatòries 2020 de Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top